sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ompeluhuone

Ompelu-/ vierashuone on viimein edennyt. Mies teki sinne perjantaina sängyn rengaiden päälle asennetusta vanerilevystä. Tarkoitus on vielä säilöä ylimääräinen vieraspatja sängyn taakse, niin että sängystä tulee ikään kuin selkänojallinen sohva. Aion ommella molempiin pellavaisen irtopäällisen.


Ompelupöydän yläpuolella on riittävästi lokeroita pikkutarvikkeiden säilyttämiseen. Kankaat jäävät viereiseen varastoon, sillä en halua ompeluhuoneeseen enempää kaappeja.


Myös villalangat on tarkoitus sijoittaa tähän huoneeseen. Ja hankkia sen ikkunanurkkaukseen vielä mukava nojatuoli neulomista varten.

Viime viikkoina on ollut kivat ulkoilusäät kun on ollut sumuista ja melko lämmintä. Eikä ole enää liukasta. Pitkien kävely- ja pyöräilylenkkien jälkeen saunan lämpö tuntuu ihanalta. Se onkin lämmennyt lähes joka ilta.

Sauna sijaitsee pohjakerroksessa, ompelu-/ ja vierashuoneen vieressä


Aika usein se menee myös niin, että miesväki menee saunaan ja minä kylpyyn kaksi kerrosta ylempänä.


Kylpyammeesta näkee järvelle


Yöpöydällä on tällä hetkellä työkaverilta lainattu  inspiroiva kirja, Saara Henrikssonin ja Aino-Maija Leinosen Leppoisa opas huusholliin - kaikki tarvittavat siivousniksit.. Suosittelen lämpimästi!


Tämän kevään ensimmäiset tulppaanit, ja tietysti valkoiset.


Eilen lauantaina pihalla oli vielä hiukan lunta


Tänään sitä ei ollut enää yhtään. Toivottavasti ei enää tulekaan.

Mukavaa viikkoa!

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

15-vuotias

Olemme viime aikoina tehneet paljon salaatteja, pääruuaksikin. Yksi erittäin onnistunut versio oli eilen lounaaksi nautittu lämmin kvinoa-salaatti. 


Mutta varsinkin jos perheen miesväeltä kysytään, hyvin maustetun ja haudutetun lihapadan ei ole voittanutta. Siitä onkin nyt tullut kokeiltua erilaisia versioita lähes joka sunnuntai. Seurana perunamuusia - tottakai. Aina. Lapset rakastavat sitä, samoin kuin punajuurisalaattia.


Koska meillä juhlittiin tänään 15-vuotiasta, oli myös sunnuntain jälkiruoka tavallista juhlavampi. Mutakakkua ja jäätelöä, päinvänsankarin toiveesta.

Vaikka ei se syntymäpäivä kyllä ollut tänään, eikä ole minään muunakaan päivänä tänä vuonna. Meidän ihana 15-vuotiaamme kun syntyi karkauspäivänä, vuonna 2000.


Lumitilanne tänään


Toivottavasti ei tule takatalvea. Kyllä me pohjoisen asukkaatkin ansaitsisimme joskus varhaisen kevään ...

Joten aurinkoisia päiviä ja plus-asteita!